Eveniment

MApN: Cadrul legislativ pentru pensiile militare nu va fi revizuit

MApN: Cadrul legislativ pentru pensiile militare nu va fi...

Autor: Claudiu Surmei

16.09.2016, 08:32 1519

Cadrul legislativ aplicabil pensiilor militare de stat, intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016, nu va fi revizuit şi nici nu a existat o asemenea intenţie, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit unui comunicat de presă emis de MApN joi, "la nivelul Executivului şi al ministerului nu se pune problema niciunui fel de revizuiri a cadrului legislativ aplicabil pensiilor militare de stat, în vigoare de la 1 ianuarie 2016, că nu a existat şi nu există vreo asemenea intenţie, discuţie, iniţiativă ori proiect".

Ministerul Apărării Naţionale precizează că va asigura menţinerea condiţiilor create prin actuala legislaţie a pensiilor militare.

"În luna martie a acestui an, printr-o scrisoare comună (…), conducerea Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor a fost informată cu privire la stadiul implementării OUG 57/2015, pe care Executivul a iniţiat-o şi adoptat-o", se mai arată în comunicat.

MApN mai precizează că reacţiile din partea beneficiarilor au fost pozitive şi că s-a semnalat un sistem de pensii militare de stat echilibrat şi unitar pentru toţi militarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO