Eveniment

MApN face anunţul: 45 de tone de echipament medical au ajuns pe aeroportul Otopeni de la Seul cu o aeronavă NATO

MApN face anunţul: 45 de tone de echipament medical au ajuns pe aeroportul Otopeni de la Seul cu o aeronavă NATO

Autor: Andreea Tobias

26.03.2020, 08:37 217

45 de tone de echipament medical - 100.000 de combinezoane de protecţie - au ajuns joi dimineaţă pe aeroportul Otopeni de la Seul, cu o aeronavă NATO, anunţă Ministerul Apărării Naţionale.

Transportul a fost asigurat cu o aeronavă C-17 Globemaster III, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic.

„Unul dintre comandanţii echipajelor care operează aeronava pe timpul acestei misiuni este locotenent-comandorul George Crăciun, pilot din Forţele Aeriene Române, detaşat în cadrul Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic”, potrivit Ministerului Apărării Naţionale.

Ministerul Apărării Naţionale a cerut Capabilităţii de Transport Aerian Strategic a NATO, care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, desfăşurarea unei misiuni aeriene de urgenţă, pentru transportul a aproximativ 45 de tone de echipament medical de la Seul la Bucureşti.

Echipamentele, 100.000 de combinezoane de protecţie, au fost cumpărate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor epidemiei de COVID-19 în România.

România a semnat în anul 2008, ca membru fondator, Memorandumul de Înţelegere pentru constituirea Capabilităţii de Transport Aerian Strategic, alături alte nouă ţări NATO - Bulgaria, Estonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovenia, SUA şi Ungaria două membre ale Parteneriatului pentru Pace: Finlanda şi Suedia.

AFACERI DE LA ZERO