Eveniment

MApN: o navă militară a Rusiei din Marea Neagră deviază vapoarele care se îndreaptă către Ucraina

MApN: o navă militară a Rusiei din Marea Neagră...

Autor: Petru Mazilu

24.02.2022, 13:38 2986

MApN din România anunţă că o navă militară a Rusiei din Marea Neagră deviază vapoarele comerciale care se îndreaptă către Ucraina. Nava se află în ape internaţionale. De asemenea, MApN nu confirmă informaţiile referitoare la o agresiune a Rusiei în zona Insulei Şerpilor.

Potrivit MApN, din datele de monitorizare obţinute de structurile Forţelor Navale Române, rezultă că o navă militară rusă, care se află în apele internaţionale ale Mării Negre, la limita de nord a Zonei Economice Exclusive a României (în afara acestei zone), deviază sau opreşte navele comerciale aflate în marş către porturile ucrainene.

Totodată, autorităţile române nu confirmă informaţiile referitoare la o posibilă agresiune rusească în zona Insulei Şerpilor.

Potrivit legii, marea teritorială a României cuprinde fâşia de mare adiacentă ţărmului ori, după caz, apelor maritime interioare, având lăţimea de 12 mile marine (22.224 m), măsurată de la liniile de bază.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO