Eveniment

Marcel Bărbuţ, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori români, fondatorul companiei AdePlast, a încetat din viaţă. În urma sa lasă un business de 100 de milioane de euro. Ce a spus acesta în 2017 în cadrul emisiunii ZF Live

Marcel Bărbuţ

Marcel Bărbuţ

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

12.02.2019, 14:49 43520

Omul de afaceri Marcel Bărbuţ, fondatorul companiei AdePlast, a încetat din viaţă, anunţă un comunicat al companiei, la vârsta de 62 de ani. 

„Cu profund regret şi adâncă durere, va aducem la cunoştinţă ca sâmbătă, 09.02.2019, ne-am luat rămas bun de la domnul Marcel Bărbuţ, fondatorul AdePlast SA, a cărui pierdere o deplângem cu toţii.

Cu siguranţă lipsa acestuia va fi puternic resimţită de toţi cei care l-au cunoscut. Domnul Marcel Bărbuţ a conturat o strategie clară pentru companie, iar familia şi echipa de management este determinată să continue pe această cale şi să îi onoreze moştenirea, fiind pe deplin responsabili de activităţile de zi cu zi. Astfel, vă asigurăm că nu va exista un impact direct asupra operaţiunilor companiei şi suntem deschişi să răspundem oricăror preocupări specifice”, arată comunicatul.

Marcel Bărbuţ a construit timp de 20 de ani afacerea AdePlast, cu unităţi de producţie în Roman, Oradea şi Ploieşti.

Marcel Bărbuţ, proprietarul AdePlast, anunţa în 2017 în cadrul emisiunii de business ZF Live că intenţionează să construiască la Oradea o fabrică de vată minerală bazaltică.

„De aproape patru ani mă lupt să facem această fabrică. Am încercat să obţin finanţare printr-un ajutor de stat, dar rezultatul a fost negativ. Ca de obicei banii au fost direcţionaţi către multinaţionalele de afară. Până la urmă vom finanţa proiectul din fonduri proprii şi prin credit bancar“, a spus Marcel Bărbuţ la emisiunea de business ZF Live.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO