• Leu / EUR4.8909
  • Leu / GBP5.7696
  • Leu / USD4.7450
Eveniment

Marcel Ciolacu: Impozitarea progresivă nu va fi implementată nici anul acesta, nici anul viitor

Marcel Ciolacu:  Impozitarea progresivă nu va fi implementată nici anul acesta, nici anul viitor

Autor: Gabriel Pecheanu

28.06.2022, 11:48 1014

Impozitarea progresivă nu va fi implementată anul acesta, şi nu cred că nici anul viitor, dar este o bază de discuţie, spune marţi liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Impozitarea progresivă, nu am spus niciodată şi nu spun nici astăzi, nu va fi implementată anul acesta, şi nu cred că nici anul viitor, dar este o bază de discuţie. Ştiţi că porneşte digitalizarea de la ANAF, de la Vamă, de la autorităţile locale, fiindcă trebuie ceva integrat. Să vedem cum construim viitorul împreună, să ieşim din zona de sloganuri, să ne rupem că <domnule distrugem mediul de afaceri>. Nu am văzut mediul de afaceri distrus nici în Franţa, nici în Germnaia, nici în Italia, nici în Polonia, niciunde în Europa unde există acest sistem de impozitare progresivă, şi să începem să creionăm, în coaliţie, împreună cu partenerii sociali, cu mediul de afaceri, o perspectivă de viitor a României”, a declară Marcel Ciolacu.

El neagă existenţa tensiunilor în relaţia cu liderul PNL, Nicolae Ciucă.

„Dacă vrem să scoatem breaking news că s-a certat Ciolacu cu Ciucă, nu am nicio problemă, că aveţi şi dumneavoastră meseria dumneavoastră... Nu este o ruptură în interior, dar eu cred că este necesar să discutăm. Adevărat, mai există politicieni, care, normal, încearcă să apară la televizor cu ceva fantastic, să aibă păreri, dacă nu mai e cota unică. Nu ştiu care mai e cota unică, e 5, e 10, e 16, e 9. Cotă unică este cotă unică. Ne-am apucat să scoatem din excepţii, un lucru foarte bun şi recomandare a auditorilor interni cât şi a auditorilor externi, încet, încet să scoatem aceste excepţii”, adaugă Ciolacu.

Liderul PSD afirmă că „e posibil ca în viitor, să venim cu un sistem de impozitare la toate ţările membre UE”.

„Poate este nevoie să venim cu o viziune europeană, peste tot, astfel încât să creăm un cadrul concurenţial adecvat în interiorul Uniunii Europene. Lucrurile sunt într-o dinamică. Dacă dorim să mergem simplist, că eu m-am certat cu Ciucă, nu am nicio problemă, vă anunţ că nu m-am certat cu Ciucă, chiar am vorbit astăzi de dimineaţă. Şi avem în continuare aceste discuţii, şi cu BNR, şi cu FMI, şi cu toată lumea să ne luăm toate informaţiile pentru ca deciziile politice, care o să ne afecteze pe toţi (..) să fie cele corecte”, menţionează preşedintele PSD.

Întrebat despre impozitarea pensiilor speciale, Ciolacu a răspuns: „Dacă am venit cu şapte proiecte... Continuăm să venim cu proiecte în aceeaşi logică, crezând că dacă facem acelaşi lucru o să avem un efect..ştiţi că este teoria tâmpitului. Nu vom reuşi. Ori schimbăm sistemul, fiindcă e incorect să ieşi la pensie şi să ai venituri mai mari decât ai avut în activitate. Acolo, părarea mea este că trebuie venit cu impozitare peste 90%”.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.8909
Diferență: -0,3687
Ieri: 4.9090
Azi: 4.7450
Diferență: -0,0926
Ieri: 4.7494
Azi: 5.7696
Diferență: -0,5858
Ieri: 5.8036
Azi: 5.0380
Diferență: -0,1783
Ieri: 5.0470