Eveniment

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, vrea să îl propună ca premier pe Leonardo Badea, viceguvernator al BNR, dacă guvernul Orban cade la moţiunea de cenzură. Cheia este însă la preşedintele Klaus Iohannis

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, vrea să îl propună...
31.08.2020, 00:41 6753

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat Duminică seară la postul de televiziune Antena 3 că propunerea lui pentru funcţia de premier este Leonardo Badea, dacă moţiunea de cenzură trece, ceea ce implică căderea guvernului Orban. 

Leonardo Badea este de anul trecut viceguvernator al BNR, după ce înainte a fost preşedintele ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiară. 

Ciolacu spune însă că nominalizarea persoanei pentru poziţia de premier îi aparţine preşedintelui Klaus Iohannis: ”vom vedea ce se întâmplă, dacă preşedintele îl propune tot pe Ludovic Orban premier, vom intra la vot”. 

Leonardo Badea a ieşit în prim-plan după ce Liviu Dragnea l-a propus preşedinte al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară. 

Leonardo Badea, 45 de ani, a avut din 1997 o carieră universitară la Universitatea Valahia din Târgovişte, ajungând până la poziţia de decan al facultăţii de Ştiinţe Economice. 

El a fost Senator de Dâmboviţa în legislatura 2012 - 2016 şi deputat de Dâmboviţa în legislatura 2016- 2020. În 2017, a demisionat din poziţia de Deputat pentru a deveni preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, funcţie pe care a îndeplinit-o până în octombrie 2019, când a devenit vice-guvernator al BNR. 

El a absolvit ASE - Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori în 1997. 

Luni, Parlamentul va avea în discuţie moţiunea de cenzură introdusă de PSD la adresa guvernului PNL. Rezultatul este pe muchie de cuţit. 

Dacă Moţiunea de cenzură trece, preşedintele Klaus Iohannis trebuie să nominalizeze un nou premier, după discuţiile cu partidele parlamentare. 

După câştigarea celui de-al doilea mandat, Iohannis a declarat că nu va mai accepta un premier de la PSD. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO