Eveniment

Marea Britanie ia în calcul reintroducerea vizelor pentru români. Când ar intra în vigoare restricţiile

Marea Britanie ia în calcul reintroducerea vizelor...

Autor: Gândul

29.09.2017, 12:41 937

Marea Britanie va fi liberă să introducă vize pentru români, bulgari şi polonezi şi ar putea să facă acest lucru după retragerea din UE, în 2019, a declarat negociatorul pentru Brexit al Londrei, David Davis, potrivit euractiv.com.

Într-o conferinţă de presă, alături de negociatorul şef al UE, Michel Barnier, David Davis a fost întrebat dacă Marea Britanie intenţionează introducerea vizelor pentru cetăţenii din Polonia, Bulgaria şi România şi dacă acest lucru nu face parte din negocierile pentru Brexit.

“Da, vreau să vă spun că o vom face. Întrebarea e strictă. Vom fi liberi, de vreme ce nu vom mai fi membri ai Uniunii Europene, să ne facem politica de emigraţie aşa cum credem de cuviinţă. Aşa cum am mai spus însă, asta nu înseamnă că cetăţenii statelor UE nu vor putea veni sau munci în Marea Britanie, dar avem această libertate”, a spus Davis, potrivit euractiv

Barnier a evitat să comenteze poziţia omologului său britanic, precizând doar că într-o etapă viitoare a negocierilor este oricând posibil să se ia în discuţie probleme precum imigraţia, care privesc cetăţenii ambelor părţi. 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24