Eveniment

Marea Britanie îşi menţine poziţia, în pofida sancţiunilor ruse care vizează Guvernul Boris Johnson

Marea Britanie îşi menţine poziţia, în pofida...

Autor: Mihai Draghici

16.04.2022, 19:43 160

Marea Britanie este "unită" în condamnarea acţiunilor Rusiei, anunţă Guvernul de la Londra, ca reacţie la sancţiunile impuse de Administraţia de la Moscova împotriva premierului Boris Johnson şi a numeroşi miniştri britanici.

Administraţia Vladimir Putin a anunţat, sâmbătă, impunerea de interdicţii de acces pe teritoriul Rusiei premierului britanic, Boris Johnson, ministrului britanic de Externe, Eizabeth Truss, ministrului Apărării, Ben Wallace, vicepremierului Dominic Raab şi ministrului de Finanţe, Rishi Sunak. De asemenea, Moscova i-a sancţionat pe fostul premier britanic Theresa May şi pe premierul Scoţiei, Nicola Sturgeon. Rusia a anunţat că sancţiunile sunt o reacţie la "isteria antirusă" alimentată de Marea Britanie în contextul conflictului militar din Ucraina.

Guvernul de la Londra a condamnat sancţiunile impuse de Rusia şi a anunţat că menţine poziţia de condamnare a invaziei din Ucraina. "Marea Britanie şi partenerii internaţionali sunt uniţi în condamnarea acţiunilor reprobabile din Ucraina şi cer Kremlinului să oprească războiul. Rămânem determinaţi în susţinerea pentru Ucraina", a transmis un purtător de cuvânt al Guvernului de la Londra, citat de Sky News.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO