Eveniment

Marea Britanie şi-a asigurat până acum 400 de milioane de doze de vaccin anti-COViD-19, de trei ori mai mult decât numărul care implică atingerea imunităţii de turmă

Marea Britanie şi-a asigurat până acum 400 de milioane...

Autor: Eduard Ivanovici

01.02.2021, 16:07 135

Regatul Unit şi-a asigurat încă 40 de milioane de doze de vaccin anti-coronavirus prin intermediul companiei franceze Valneva, ducând totalul la peste 400 de milioane, în condiţiile în care populaţia ţării este de 67 de milioane de oameni.

Prima tranşă a fost asigurată încă din iulie, iar firma va produce dozele în interiorul fabricii din Livingstone, Scoţia.

Serul dezvoltat de cercetătorii francezi nu a fost aprobat până acum de autorităţile sanitare, însă – cel mai probabil – compania va livra 60 de milioane de doze în a doua jumătate a anului, restul fiind păstrat pentru 2022, scrie Financial Times.

Marea Britanie înregistrează a treia cea mai bună rată de vaccinare din lume, după Israel şi Emiratele Arabe Unite, cu 14,17 doze la fiecare 100 de persoane. Numărul total de inoculări este de 9.468.382, potrivit datelor colectate de Bloomberg.

Ministrul sănătăţii Helen Whately a anunţat că prioritatea guvernului este de a imuniza mai întâi cetăţenii britanici înainte de distribui vaccinul şi altor ţări mai puţin dezvoltate.

Recent, Camera Internaţională de Comerţ (ICC) a declarat că distribuirea egală a vaccinurilor nu reprezintă un act de caritate, ci „este bun-simţ din punct de vedere economic”.

Conform unui raport ICC, economia mondială este conectată şi interdependentă, iar – în cazul în care nivelul de cooperare va rămâne scăzut – costul total ar putea ajunge la 9.200 de miliarde de dolari, iar jumătate din sumă ar fi suportată de ţările bogate. În plus, dacă statele dezvoltate ar investi 27,2 miliarde de dolari pentru distribuirea egală a dozelor, profitul ar putea ajunge la 166% din suma investită.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO