Eveniment

Marea expulzare continuă: Italia se alătură ţărilor care trimit acasă diplomaţii ruşi

Marea expulzare continuă: Italia se alătură ţărilor...

Autor: Mihai Draghici

05.04.2022, 14:48 89

Guvernul Italiei a anunţat, marţi, expulzarea a 30 de diplomaţi ruşi, în cadrul unor acţiuni coordonate cu alte ţări din cadrul Uniunii Europene, iar Administraţia de la Moscova a avertizat că va riposta simetric şi că relaţiile diplomatice vor fi afectate grav.

"Am expulzat 30 de diplomaţi ruşi din raţiuni de siguranţă naţională. Această măsură, aplicată în coordonare cu alţi parteneri europeni şi euro-atlantici, a devenit necesară din raţiuni asociate siguranţei noastre naţionale, în contextul actualei situaţii şi a crizei asociate agresiunii Rusiei în Ucraina", a declarat ministrul italian de Externe, Luigi Di Maio, citat de agenţia de presă ANSA.

"Rusia va avea o reacţie pertinentă", a reacţionat imediat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, citată de agenţia Interfax.

Decizia Italiei intervine după ce Germania, Franţa, Danemarca şi Suedia au expulzat diplomaţi ruşi, pe fondul tensiunilor generate de invazia militară rusă în Ucraina.

Luigi Di Maio susţine că Italia nu va ceda "ameninţărilor" Rusiei. "Acţiunea noastră pentru pace nu va fi oprită prin ameninţări. Acţiunea noastră pentru pace continuă, obiectivul este să ajungem la pace în actualul război din Ucraina, un război vrut şi declanşat de Vladimir Putin, pe care trebuie să îl oprim cu toate forţele noastre, începând cu un armistiţiu şi apoi cu un acord de pace", a subliniat ministrul italian de Externe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO