Eveniment

Mărfuri contrafăcute în valoare de 200.000 de euro au fost descoperite în Portul Constanţa Sud

Mărfuri contrafăcute în valoare de 200.000 de euro au...

Autor: Cătălin Legănel

26.02.2016, 10:28 139

Poliţiştii de frontieră şi inspectorii vamali din portul Constanţa Sud - Agigea au verificat joi, acţionând în baza analizei de risc, un container sosit din China cu mărfuri pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti, potrivit Direcţiei Regionale Vamale.

În urma controlului amănunţit efectuat, vameşii au reţinut câteva mii de articole pentru petrecere - coifuri de carton, suflători, pahare de carton, baloane de cauciuc, şerveţele de hârtie, pungi de hârtie cadou, feţe de masă din plastic, ghirlande din hârtie şi altele bunuri susceptibile a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuală unor mărci de renume.

"Valoarea totală a acestora, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la valoarea bunurilor originale, este de aproximativ 197.216 de euro", au precizat, pentru MEDIAFAX. reprezentanţii Direcţiei Regionale Vamale.

Autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun, în timp ce poliţiştii de frontieră constănţeni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO