Eveniment

Marius Bostan, RePatriot: „Este dramatică scăderea numărului românilor care vor să se întoarcă în ţară. Oamenii şi-au pierdut încrederea“

MARIUS BOSTAN, fondatorul proiectului RePatriot

MARIUS BOSTAN, fondatorul proiectului RePatriot

Autor: Ramona Cornea

21.08.2019, 00:05 1971

Românii care nu vor să se mai întoarcă au oferit ca principale motive corupţia, situaţia politică actuală, problemele din sistemul sanitar, din sistemul educaţional şi birocraţia.

Aproape jumătate dintre românii sta­biliţi în străinătate vor să se întoarcă în ţară, însă ponderea lor este în scădere cu 10% faţă de 2017, an în care 57% dintre români luau în calcul revenirea acasă, conform celui mai recent studiu reali­zat de compania de cercetare Open-I Research, comandat de platforma RePatriot.

„Faţă de studiile precedente este dramatică scăderea numărului celor care vor să se întoarcă în ţară. La primul studiu comandat de RePatriot, în 2016, procentul celor care voiau să se întoarcă acasă era de 68%. Oamenii şi-au pierdut încrederea“, a declarat Marius Bostan, fondatorul proiectului RePatriot şi fost ministru al comunicaţiilor.

Românii emigraţi care au afirmat că nu vor să se mai întoarcă în România au oferit ca principale motive corupţia, situaţia politică actuală şi mentalitatea cetăţenilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO