• Leu / EUR4.9429
  • Leu / GBP5.8083
  • Leu / USD4.6098
Eveniment

Marius Perşinaru, Schneider Electric România: Mi-ar plăcea să văd o fabrică Schneider în România, dar infrastructura este o problemă gravă. Lipsa de resursă umană este rezolvabilă

Marius Perşinaru, Schneider Electric România: Mi-ar plăcea să văd o fabrică Schneider în România, dar infrastructura este o problemă gravă. Lipsa de resursă umană este rezolvabilă

Marius Perşinaru: În Franţa avem producţie mare. Evident, facilităţile în care noi producem sunt foarte automatizate şi digitizate, pentru că altfel ai spune că forţa de muncă este foarte scumpă şi produsele devin scumpe, însă atât timp cât digitalizarea şi automatizarea sunt foarte prezente, nu este o problemă.

Autor: Răzvan Botea

12.10.2019, 00:00 562

Produsele importate în România de Schneider provin atât de la fabricile din zonă, cum ar fi Bulgaria sau Ungaria, cât şi din Franţa, Uniunea Europeană în general sau chiar Singapore.

Marius Perşinaru, şeful operaţiu­nilor companiei Schneider Electric în România, a spus în cadrul unui eveniment cu presa că şi-ar dori să vadă şi o fabrică a companiei locală, însă sunt probleme cu infrastructura de transport şi forţa de muncă. Schneider este unul dintre cei mai mari jucăori locali în furnizarea de servicii şi echipamente pentru industria energetică.

„Noi tot spunem că ne-ar plăcea să vedem o fabrică în România. Dacă sunt planuri de a face o facilitate de producţie, aici cred că este o chestiune de oportunităţi. Întrebaţi-vă de ce alţii produc în Ungaria şi Bulgaria, dar nu produc în România. Mi-ar plăcea să avem producţie şi în România. Infrastructura este clar un minus, nu ne ajută, iar aici mă refer la cea de transport“, a spus el, într-un răspuns la o întrebare din partea ZF. Declaraţiile au fost făcute cu prilejul participării la un eve­niment unde compania şi-a pre­zen­tat soluţiile de eficientizare energetică.

De asemenea, Perşinaru mai crede că lipsa de resurse umane care este acum în România este o problemă rezol­vabilă, atât prin digitalizare şi auto­matizare, cât şi prin întoarcerea româ­nilor acasă.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9429
Diferență: 0,0121
Ieri: 4.9423
Azi: 4.6098
Diferență: -0,2078
Ieri: 4.6194
Azi: 5.8083
Diferență: -0,1942
Ieri: 5.8196
Azi: 4.8066
Diferență: -0,0852
Ieri: 4.8107