Eveniment

Marmureanu: Un cutremur de maximum 7,5 in Romania, dupa 2040

Autor: Pro TV

20.03.2011, 13:48 87

Zona Vrancea nu poate produce un cutremur cumagnitudinea mai mare de 7,5 pe scara Richter. Declaratiaa fost facuta la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la Pro TV, de Gheorghe Marmureanu, sefulIFP Romania.

Directorul Institutului de Fizica a Pamantului, GheorgheMarmureanu a precizat ca, din punctul sau de vedere, nusunt probleme nici cu centrala nucleara de laCernavoda, intrucat aceasta a fost proiectataastfel incat sa reziste la un cutremur de intensitate 7,5, cea maimare intensitate care ar putea fi produsa in zona seismicaVrancea.

Gheorghe Marmureanu a declarat, in emisiunea"Dupa 20 de ani" de la ProTV, ca in Romania este deocamdata liniste din punct devedere seismologic, iar miscarile produse intimpul cutremurului din Japonia nu vor atinge Romania, pentru ca"sunt multe sisteme amortizante pana aici".

"Vrancea, din punct de vederegeologic, nu poate produce un cutremur cumagnitudinea mai mare de 7,5 pe Richter. Este cutremurulla care am calculat si Cernavoda, la care a fostfacuta si Casa Poporului si tot ce facem estecalculat tot pentru 7,5", a explicat directorul Institutului deFizica a Pamantului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO