Eveniment

Marş de susţinere a DNA în Capitală. Protestatarii strâng semnături pentru demiterea Gabrielei Firea

Marş de susţinere a DNA în Capitală. Protestatarii...

Autor: Claudiu Surmei

05.03.2017, 19:22 3695

Oamenii s-au adunat în jurul orei 18.00 în Piaţa Victoriei de Capitală, fiind împărţire insigne cu mesajul #rezist. Protestul a fost iniţiat pe Facebook, pagina evenimentului fiind numită "Susţinem DNA, vrem depolitizarea CCR". Protestatarii s-au adunat pentru a pleca în marş către Palatul Parlamentului, evenimentul fiind unul de susţinere a luptei anticorupţie.

"Am venit şi în seara asta pentru că de pe 31 ianuarie mi-am propus ca în următoarele şase luni să îmi dedic timpul pentru apărarea valorilor. Una din valorile cu care am crescut eu este libertatea. Libertatea de a gândi, de a exprima, de a nu minţi şi de a spune adevărul. Eu cred că pentru asta a fost înfiinţat DNA, să se implice în problemele legislativului care ţin de coruptie. Insignele sunt o altă formă paşnică de protest care arată păstrarea valorilor. Asta înseamnă #rezist. Suntem împreună aici şi facem lucruri bune. Nu suntem împotriva nimănui, ci pentru nişte valori. Insignele sunt făcute de o asociaţie din banii donaţi de susţinători şi protestatari", spune Daniela.

"Sunt venit cu maşina din Roşiori de Vede, Teleorman. Sunt în Bucureşti din 2004, am făcut facultatea aici. Am venit aici pentru că sunt nemulţumit de modul în care ni se administrează taxele, de modul în care ne tratează guvernul şi politicienii", spune un alt protestatar, Cristian Dide.

Protestatarii strâng semnături pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.

"Primarul Bucureştiului ar trebui demis din mai multe motive. A interzis circul cu animale, în loc să facă nişte condiţii mai bune pentru animalele de la circ. Apoi, poliţia locală nu îşi face treaba. Ar trebui să se ocupe şi de cei care au animale şi nu strâng în urma lor pe stradă. Deszăpezirea s-a făcut mai mult pe marile bulevarde, pe străduţele mici a rămas zăpadă multă vreme. Se văd unele schimbari, e adevărat, dar la Bucureşti e mereu loc de mai bine", spune Florin Gheorghe, un semnatar al petiţiei.

"Doamna Firea, de când a venit, nu a făcut decât să dea oameni afară din instituţii şi să angajeze oamenii ei, din PSD. Nu face lucrurile transparent, vorbeşte mult şi face puţin", susţine Alexanda..

"Vrem demisia primarului pentru că am avut încredere că se va schimba ceva în Bucureşti şi nu prea vedem nimic important. Sunt clădiri cu risc seismic gata să cadă,stau neconsolidate. Străzile sunt murdare. Am crezut că vorbeşte serios în campanie, înainte de alegeri. Am rămas cu vorbele", este de părere Cosmin.

În Piaţa Victoriei s-a strigat "Demisia", "DNA să vină să vă ia", "România cere fără graţiere".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO