Eveniment

Marsh: Majoritatea organizaţiilor nu sunt pregătite pentru a face faţă efectelor asociate unei epidemii. „Teama şi panica pot dăuna mai mult decât efectele virusului“

Marsh: Majoritatea organizaţiilor nu sunt pregătite...

Autor: Răzvan Botea

26.02.2020, 00:00 75

Companiile trebuie să-şi gestioneze propriile riscuri şi să ia măsuri pentru protejarea angajaţilor şi pentru integritatea lor financiară în cazul unei epidemii, însă majoritatea organizaţiilor nu sunt pregătite pentru a face faţă efectelor asociate unei astfel de situaţii, scriu reprezentanţii companiei  Marsh Risk Consulting.

„Este esenţial pentru organizaţii să aloce resursele necesare pentru a-şi revizui strategiile şi planurile de continuitate a activităţii şi de reacţie în astfel de situaţii. În absenţa măsurilor preventive, efectele asupra companiilor nepregătite vor fi mult mai mari, vor întârzia recuperarea postcriză şi vor creşte costurile de răspuns, agravând efectele deja perturbatoare ale unui eveniment pandemic“, a spus Cristian Fugaciu, CEO al Marsh România.

Compania a alcătuit o serie de sfaturi şi măsuri de răspuns pentru companii în contextul evoluţiei crizei provocate de răspândirea coronavirusului. Printre recomandări se numără informarea cu privire la cele mai recente recomandări emise de autorităţi, asigurarea că angajaţii ştiu că trebuie să rămână acasă şi să ceară sprijin medical în situaţia în care au probleme medicale.

„Identificaţi care sunt principalii furnizori cu care colaboraţi. Evaluaţi starea acestora în funcţie de locaţia lor, în special dacă sunt în zone afectate de pandemie sau cu resurse insuficiente pentru a-şi derula activitatea. Reconfirmaţi starea şi locaţia livrărilor/expedierilor în curs. Fiţi la curent cu planurile furnizorilor dumneavoastră şi colaboraţi pentru a vă proteja interesele comune“, mai scriu reprezetanţii Marsh.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO