Eveniment

De marţi, 1 septembrie, se redeschid restaurantele, teatrele şi cinematografele, cu măsuri pentru limitarea răspândirii virusului. Luni, până la ora 13:00, au fost confirmate 755 de cazuri noi de Covid-19, a doua zi consecutivă cu sub 1.000 de cazuri

De marţi, 1 septembrie, se redeschid restaurantele,...

Autor: Răzvan Botea

01.09.2020, 00:04 662

Guvernul a decis în şedinţa de guvern de luni că, începând cu data de 1 septembrie se deschid restaurantele, precum şi teatrele şi cinematografele, însă cu anumite măsuri restrictive pentru a limita răspândirea coronavirusului.

ÑAdministratorii restaurantelor şi cafenelelor, atât a celor de la exterior, cât şi a celor de la interior, trebuie să asigure o distanţă de minimum 2 metri între mese şi să limiteze ocuparea meselor la maximum 6 persoane la o masă. Se menţine interdicţia pentru activităţi de tip bar/club/discotecă“, anunţă reprezentanţii guvernului, citaţi de Mediafax.

De asemenea, s-a decis reluarea activităţii cinematografelor şi instituţiilor care organizează spectacole sau concerte, cu respectarea anumitor norme de protecţie şi creşterea numărului persoanelor care pot participa la evenimente private, noile norme stabilind că la evenimentele private organizate în interior pot participa maximum 50 de persoane, iar la cele organizate în exterior cel mult 100 de persoane. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, luni, 755 de noi cazuri de Covid-19, însă din doar 6.900 de teste, şi 43 de decese la pacienţi confirmaţi pozitiv, înregistrate în ultimele 24 de ore în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO