Eveniment

Marţi începe recenzarea pe teren: Aproape 47% din populaţia ţintă estimată s-a autorecenzat. Ce trebuie să ştiţi

Marţi începe recenzarea pe teren: Aproape 47% din...

Autor: Cosmin Pirv

30.05.2022, 10:53 90

Institutul Naţional de Statistică (INS) a anunţat că aproape 47 din populaţia ţintă s-a autorecenzat până în 27 mai şi că de marţi va începe recenzarea pe teren.

Marţi începe etapa de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele de reşedinţă obişnuită a populaţiei care nu s-a autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai 2022, a anunţat luni INS.

Vor fi vizitate şi gospodăriile populaţiei care nu au finalizat corect şi complet chestionarele de recensământ.

Se vor colecta date de la toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care la momentul de referinţă al recensământului aveau reşedinţa obişnuită în România.

Momentul de referinţă al recensământului este ora 0.00 din ziua de 1 decembrie 2021, iar datele colectate trebuie să reprezinte situaţia la acel moment.

Potrivit INS; până la finalul zilei de 27 mai, ultima zi de autorecenzare, s-au înregistrat în total 11 milioane de chestionare, dintre care 8,9 milioane de chestionare valide la nivel de persoană (53,9% în mediul urban şi 46,1% în mediul rural), ceea ce reprezintă 46,8% din populaţia rezidentă ţintă estimată. Diferenţa de 2 milioane este reprezentată de numărul de chestionare ale locuinţelor neocupate, precum şi de chestionare multiple (persoane şi locuinţe recenzate de mai multe ori) şi de cele incomplete.

Etapa de recenzare pe teren se va desfăşura în perioada 31 mai - 17 iulie. În această etapă, colectarea datelor de recensământ se va realiza prin interviu faţă-în-faţă, numai cu ajutorul tabletelor,
chestionarul de recensământ fiind identic cu cel din etapa de autorecenzare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO