Eveniment

Mărturia unui român care locuieşte lângă Milano: Toată lumea este speriată. Trenurile şi transportul în comun sunt blocate, şcolile sunt închise. Nu ştiu cât vom putea să mai mergem la muncă. În farmacii nu se mai găsesc măşti absolut deloc

Sursă foto: Profimedia Images

Sursă foto: Profimedia Images

Autor: Ştefan Stan

24.02.2020, 11:38 2190

Epidemia de coronavirus generează panică în Italia şi în Europa, oamenii neştiind în mare parte cum să reacţioneze. 

MAE a emis o atenţionare de călătorie pentru Italia din cauza coronavirusului şi îi anunţă pe românii care vor să plece în Italia sau se află deja acolo că Guvernul italian a decretat starea de urgenţă.

Potrivit gazzetta.it, în peninsulă sunt infectate 112 persoane în Lombardia (cu două decese), 11 în Veneto (cu un deces), 9 în Emilia Romagna, 3 în Piemonte, 3 în Trentino Alto Adige şi 3 în Lazio.

Un român aflat în Novara, la aproximativ 60 de km de Milano, relatează situaţia din zonă. 

”Nici nu mai ştiu cât vom mai putea să mergem la muncă pentru că am auzit că de joi este posibil să nu mai primească companiile muncitori. Toată lumea este speriată pe aici. Şcolile sunt închise la noi în zona Novara. Trenurile şi transportul în comun sunt blocate. 

Fiul meu este acasă până lunea viitoare, şi durata de stat acasă s-ar putea să se prelungească şi săptămâna viitoare. 

La noi în companie sunt controale stricte, nimeni din afară nu intră. Suntem puşi să ne spălăm pe mâini şi să se dezinfectăm înainte de a veni şi placa de la muncă.

Trebuia să ne întoarcem în România pentru a-I face fiului meu buletinul, însă nu mai putem să ieşim din ţară. Din câte am înţeles, de astăzi se vor închide aeroporturile.

În farmacii nu se mai găsesc măşti absolut deloc. Noroc că aveam câteva prin maşina de muncă şi le folosim pe acelea.

Au fost gasite cazuri de coronavirus şi în Torino şi Milano.” 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO