"Eram acasă cu prietenii. Am auzit o bubuitură. Nu am luat în seamă, pentru că pe străzi era linişte. Au început mesajele din ţară sau de la prieteni din Franţa şi America. Nu înţelegeam nimic", a spus o româncă stabilită lângă Paris.
Ea a povestit că, după ce mesajele din România s-au intensificat a deschis televizorul, dar tot nu a văzut nimic, decât după ce s-a terminat meciul care s-a jucat pe Stade de France.
"Când s-a terminat meciul am văzut oameni care aproape alergau pe stradă. Am înţeles că s-a întâmplat ceva. Apoi, am înţeles că acei oameni au scăpat cu viaţă din ceea ce putea fi un infern", a adăugat sursa citată.
Românca a mai precizat că, spre deosebire de atentatul din ianuarie, când atacul a vizat clar redacţia Charlie Hebdo, ceea ce s-a întâmplat vineri noaptea este un semnal pentru toată Franţa.
"Au fost atacate locuri în care, vineri seara, merg tot felul de oameni, tineri sau mai în vârstă, francezi, turişti sau minorităţi. Sunt locuri frecventate de orice om care ajunge la Paris", a mai spus tânăra.
În plus, românca este de părere că acţiunea a fost foarte bine coordonată.
"La stadion sunt zeci de mii de oameni. Dacă nu ar fi fost o organizare foarte bună la stadion, totul ar fi fost un infern. Dar aşa, au fost salvate zecile de mii de vieţi din stadion", a mai povestit un român stabilit în Paris.
Cel puţin şase zone din Paris au fost vizate de atacurile teroriste comise în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, bilanţul fiind de cel puţin 128 de morţi şi sute de răniţi. Trei terorişti s-au aruncat în aer, vineri seară, în faţa arenei sportive Stade de France, situată la periferia Parisului, unde se desfăşura un meci de fotbal amical între selecţionatele Franţei şi Germaniei. Preşedintele François Hollande, care asista la meci, a fost evacuat în siguranţă.
Autorităţile franceze au centralizat 128 de morţi în urma atentatelor comise vineri seară la Paris, conform unui bilanţ provizoriu, care precizează că 200 de persoane sunt rănite, 99 fiind în stare critică. Cifrele bilanţului atentatelor din Franţa variază între 128 şi 153 de morţi, conform diverselor surse. Un oficial de la Primăria Parisului a anunţat în cursul nopţii 140 de morţi.
MAE a anunţat sâmbătă că doi cetăţeni români au murit în atentatele de la Paris, informaţia fiind confirmată de autorităţile franceze. De asemenea, un cetăţean român a fost rănit uşor în atacurile survenite în cursul nopţii în capitala Franţei, persoana în cauză primind îngrijiri la un spital din Paris şi fiind externată în cursul dimineţii.