Eveniment

Masca de protecţie devine obligatorie în pieţele şi pe străzile pietonale din Braşov, începând cu 1 august

Masca de protecţie devine obligatorie în pieţele şi...

Autor: Cosmin Pirv, Mediafax

29.07.2020, 16:24 507

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a decis, miercuri, obligativitatea purtării măştii de protecţie în pieţe şi târguri, dar şi pe arterele pietonale şi în alte zone aglomerate. Decizia intră în vigoare de sâmbătă, 1 august.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a adoptat miercuri o hotărâre privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecţiilor cu SAR-Cov-2 la nivelul spaţiilor/activităţilor unde există un risc crescut de infectare.

Potrivit acesteia, masca de protecţie este obligatorie „pentru toate persoanele prezente în pieţele agroalimentare permanente sau temporare, închise sau deschise, precum şi în spaţiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiţionale, bâlciuri etc de pe teritoriul judeţului Braşov, începând cu data de 1 august, ora 6.00”.

De asemenea, măştile de protecţie trebuie purtate obligatoriu la toate evenimentele, de orice natură, „unde sunt create condiţii de aglomerare de persoane, desfăşurate atât în interior, cât şi în exterior”, dar şi pe arterele pietonale intens frecventate, precum şi în alte zone aglomerate.

Potrivit hotărârii, arterele pietonale vor fi stabilite de Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă, iar acestea vor fi semnalizate corespunzător.

Excepţie de la această regulă vor face copiii cu vâsrte de sub 5 ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO