Eveniment

Masca nu mai este suficientă: Purtarea măştii de protecţie trebuie combinată cu măsuri suplimentare

Masca nu mai este suficientă: Purtarea măştii de...

Autor: Dorin Oancea

06.11.2020, 08:49 22765

Purtarea măştii de protecţie trebuie combinată cu măsuri suplimentare, în condiţiile în care capacitatea totală de filtrare a măştii este insuficientă (valoare medie măsurată ≤ 72,90 %), iar masca nu se adaptează corespunzător la faţă, conform unor alerte emise pe sistemul european RAPEX. 

O alertă emisă de Luxemburg arată că masca este prezentată ca oferind o funcţie de protecţie ridicată („capacitate de filtrare ridicată”, „ajută la filtrarea a până la 90 % din bacterii”, „ideal pentru utilizarea asistenţei medicale la domiciliu”). Cu toate acestea, aceste afirmaţii nu sunt susţinute de dovezi. În absenţa unei dovezi a eficienţei acestor măşti, acest lucru ar putea crea un sentiment de siguranţă fals faţă de purtător şi, prin urmare, nu ar putea proteja în mod corespunzător dacă nu sunt combinate cu măsuri suplimentare.

Capacitatea totală de filtrare a măştii este insuficientă (valoare medie măsurată ≤ 72,90 %), iar masca nu se adaptează corespunzător la faţă. În consecinţă, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecţie în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecţie suplimentare, arată o alertă emisă de autorităţile belgiene.

Sistemul RAPEX reprezinta un sistem de schimb rapid de informatii privind produsele periculoase între Comisia Europeana şi statele membre ale Uniunii Europene

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO