Eveniment

Măsură dură: Anglia intră din nou în izolare, după creşterea cazurilor de Sars Cov 2

Măsură dură: Anglia intră din nou în izolare, după...

Autor: Mediafax

04.01.2021, 22:35 465

Anglia intră din nou în izolare, după creşterea cazurilor de Sars Cov 2. Premierul britanic Boris Johnson a anunţat închiderea şcolilor începând de marţi şi le-a cerut oamenilor să rămână acasă dacă nu au cumpărături esenţiale de făcut, exerciţii fizice sau alte excepţii.

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat, luni seara, o nouă carantină naţională, în încercarea de a opri răspândirea cazuri de COVID-19 care ameninţă să copleşească sistemul sanitar, scrie Reuters.

Johnson a spus că noua variantă mai contagioasă a coronavirusului se răspândeşte cu mare viteză şi este nevoie de o intervenţie urgentă.

„În timp ce vă vorbesc, spitalele noastre sunt supuse mai multor presiuni din partea COVID decât oricând de la începutul pandemiei", a spus Johnson într-o declaraţie televizată: „Prin urmare, trebuie să intrăm într-un blocaj naţional, suficient de dur pentru a încetini răspândirea virusului”.

Johnson a spus că măsurile vor include închiderea şcolilor începând de marţi şi le-a cerut oamenilor să rămână acasă, în afara cumpărăturilor esenţiale, a exerciţiilor fizice sau a altor excepţii limitate.

Dacă calendarul de vaccinare merge conform planurilor şi numărul de cazuri şi decese răspunde la carantină, ar trebui să fie posibilă ieşirea din blocaj până la mijlocul lunii februarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO