Eveniment

Măsuri în a 6-a zi de grevă STB: Metrorex pune la dispoziţie flota în funcţie de fluxul de călători

Măsuri în a 6-a zi de grevă STB: Metrorex pune la...

Autor: Cosmin Pirv

24.01.2022, 18:32 137

Metrorex va pune marţi la dispoziţie flota de trenuri în funcţie de fluxul de călători, iar jandarmii şi poliţiştii vor fi prezenţi în zona depourilor STB pentru prevenirea oricăror incidente, s-a decis luni seara în cadrul unei şedinţe a Prefecturii şi Primăriei Capitalei.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Capialei, în cadrul şedinţei s-au stabilit o serie de măsuri pentru gestionarea situaţiei create de continuarea grevei de la Societatea de Transport Bucureşti.

Astfel, s-a stabilit menţinerea dispozitivelor de jandarmerie şi poliţie în zona depourilor şi autobazelor STB pentru prevenirea oricăror incidente în planul ordinii şi siguranţei publice, intervenţia fermă împotriva oricăror acţiuni de intimidare a angajaţilor care intenţionează să reia lucrul, asigurarea unor echipaje de poliţie şi jandarmerie în zona staţiilor de metrou şi a poliţiştilor în intersecţii pentru fluidizarea traficului rutier.

De asemenea, Metrorex a transmis Prefecturii disponibilitatea de a pune la dispoziţie flota de trenuri în funcţie de traficul de călători.

Totodată, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a transmis unităţilor de învăţământ din Capitală recomandarea de a motiva absenţele elevilor care, din cauza grevei STB, nu au putut participa la cursuri în zilele de 20 şi 21 ianuarie 2022. De asemenea, s-a recomandat ca, în cazul prelungirii grevei, elevii care nu pot ajunge la cursuri să desfăşoare activitatea didactică online.

„Prefectura Capitalei a solicitat Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti continuarea verificărilor privind modul în care angajatorii din sistemul privat şi instituţiile publice din Capitală respectă prevederile referitoare la obligaţia acestora de a organiza munca la domiciliu sau în regim de telemuncă, precum şi programul de lucru decalat potrivit prevederilor HG nr. 34/2022”, se mai arată în comunicat.

Luni este a cincea zi de grevă la Societatea de Transport Bucureşti (STB), după ce negocierile au eşuat. Totuşi, unele mijloace de transport ale societăţii se află pe trasee.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO