Eveniment

Măsurile UE de combatere a evaziunii fiscale la TVA: Taxarea inversă generalizată

Măsurile UE de combatere a evaziunii fiscale la TVA:...

Autor: Răzvan Botea

03.10.2018, 11:52 1426

Uniunea Europeană va emite în 2022 o modificare cu privire la schimbarea legislaţiei de TVA, pe principiul taxări inverse, acest mecanism fiind unul care ar putea diminua pierderile de la încasările de TVA care sunt la nivelul Uniunii Europene, a spus Vlad Boeriu, partener impozitare indirectă Deloitte România, în cadrul conferinţei Tax & Legal a Deloitte România.

„Se va schimba principiul şi vom ajunge să impozităm livrările intracomunitare pe baza principiului destinaţiei. O livrare intracomunitară ne va fi facturată de către partenerii externi cu TVA românesc, iar societatea românească va colecta TVA străin. Modificarea vine pe fondul pierderilor la nivelul întregii UE. Noi aici suntem campioni, ocupăm primul de foarte multă vreme şi clar este una dintre ariile de interes, inclusiv pentru România”, a spus Vlad Boeriu.

Deficitul de TVA în România – diferenţa între ce şi-a propus statul să încaseze şi ce a încasat efectiv – este de 35%, acest record negativ plasând România pe primul loc în Uniunea Europeană, media la nivel european fiind de 12%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO