Eveniment

Matei Bălăiţă, Ambasada României la Washington: Războiul din Ucraina şi politica expansionistă a Chinei au dat naştere unei realităţi geopolitice care ar putea facilita un culoar de dezvoltare economică a României. Noua situaţie poate transforma România în furnizor de securitate energetică, militară

ZF/First bank „Cum putem folosi expertiza businessului american în România”

Matei Bălăiţă, Ambasada României la Washington:...

Autor: Răzvan Botea

03.05.2022, 13:31 273

Matei Bălăiţă, consilierul economic al Ambasadei României la Washington, a spus, la ZF/First bank  „Cum putem folosi expertiza businessului american în România”, că România poate fi un furnizor de securitate energetică şi militară în regiune.

„Războiul din Ucraina şi politica expansionistă a Chinei – one belt, one road – au dat naştere unei realităţi geopolitice care ar putea facilita un culoar de dezvoltare economică a României. Noua situaţie poate transforma România în furnizor de securitate energetică, militară etc., fapt confirmat de interesul crescut de investitori”, a spus el.

Ziarul Financiar şi First Bank au organizat, marţi, 3 mai, conferinţa „Cum putem folosi expertiza businessului american în România”, un eveniment dedicat investiţiilor româneşti şi străine în România.

Ce a mai spus Matei Bălăiţă:

Anul trecut exporturile româneşti au crescut cu 27% faţă de anul precedent. Importurile cu 55%. A fost un an de vârf şi faţă de 2019 şi faţă de 2018, când s-a înregistrat un volum record de schimburi comerciale pe relaţia bilaterală România-SUA.

Consolidarea dimensiunii economice a parteneriatului strategic înseamnă exporturi mai mari şi mai multe investiţii americane în România. Credibilitatea noastră de parteneri de afaceri serioşi înseamnă şi abilitatea de a avea companii româneşti de succes în statele unite şi remarcăm interesul crescut pentru piaţa americană.

Zilele trecute am facilitat dialogul între câteva mari firme mari româneşti de mobilă şi cel mai mar importator de mobilă din SUA. Cu precădere mă concentrez pe cele care au potenţial de valoare adăugată.

Avem o reţea de parteneri de camere de comerţ, asociaţii profesionale în direcţia cărora transmitem oportunităţile primite de acasă. De multe ori trebuie să precalificăm noi solicitările venite de acasă şi multe dintre ele, din păcate, nu se pliază pe piaţa americană.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO