Eveniment

Meciul Dragnea -Tudose se joacă azi în PSD. Numărul 2 din partid e tranşant: Fie pleacă ministrul de Interne din Guvern, fie pleacă premierul

Meciul Dragnea -Tudose se joacă azi în PSD. Numărul 2...

Autor: Gândul

15.01.2018, 12:55 371

Cu doar o declaraţie publică evazivă a lui Liviu Dragnea - „eu încă sper ca Mihai Tudose să rămână premier” şi după ce liderii partidului, dar şi miniştrii s-au poziţionat în weekend în taberele din partid, duminică seară, preşedintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, a susţinut  ferm că în CEx este de tranşat o singură problemă: fie pleacă din Guvern ministrul de Interne, Carmen Dan, fie pleacă premierul. 

„Din punct de vedere al premierului, a greşit şi dânsul anunţând că nu poate să lucreze cu doamna ministru. Eu sunt subiectiv, doamna este colegă de Senat, dar din funcţia de ministru, premierul el o evaluează. Lucrurile trebuie discutate în interiorul Guvernului. Lucrurile au evoluat altfel. E clar că premierul Tudose nu mai poate lucra cu Carmen Dan, după cum el a spus. Discutăm de premier, el are decizie. El trebuie să o comunice CEXn deciziile dânsului vizavi de ministru şi în interiorul partidului să luăm decizia. Unul dintre ei trebuie să plece. În momentul acesta avem un conflict în guvernul generat de PSD. Avem un conflict deschis şi trebuie să găsim soluţii ca să mergem mai departe”, a spus Bădălău, la Antena 3. 

Despre greşeli a vorbit duminică şi Gabriela Firea. Ea aplasat răspunderea pentru conflictul din partid în seama atât a preşedintelui Liviu Dragnea, cât şi a premierului Mihai Tudose. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO