Eveniment

Mediafax organizează conferinţa „Smartagriculture”

Mediafax organizează conferinţa „Smartagriculture”

Autor: Mediafax

29.05.2019, 00:00 61

Aplicaţii pentru gestiunea fermei, monitorizarea culturilor, controlul temperaturilor de pe mobil, drone care furnizează informaţii despre culturi sau tractoare autonome – într-un cuvânt „Smartgricultura”, tema evenimentului organizat miercuri de Mediafax în parteneriat cu Agrointeligenţa. Evenimentul îşi propune să desluşească modul în care tehnologia, cea mai nouă activitate umană, se îngemănează cu agricultura, cea mai veche activitate umană.

Agricultura se numără printre domeniile care adoptă şi care răspunde cel mai rapid la schimbările tehnologice, dintre toate zonele de activitate, iar tehnologia poate permite agriculturii să recupereze decalajele faţă de sistemele agricole occidentale.

Participanţii îşi propun să discute cum se pot finanţa fermierii români pentru a se dota tehnologic, cum au folosit fermierii aplicaţiile, cum pot lucra cu dronă ca zilier la fermă, care sunt noutaţile momentului în materie de inputuri agricole – substanţe chimice, tratamente, seminţe, utilaje. Participă reprezentanţi ai companiilor de tehnologie, oficiali din Ministerul Agriculturii şi din agenţiile guvernamentale, reprezentati ai asociaţiilor de fermieri. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO