Eveniment

Medic: au trecut 2 ani de pandemie, ce s-a schimbat? Răspunsul este rapid şi facil, absolut nimic

Medic: au trecut 2 ani de pandemie, ce s-a schimbat?...

Autor: Petru Mazilu

19.02.2022, 18:00 253

Medicul Paul Ichim a analizat perioada în care oamenii s-a luptat cu pandemia şi a constatat că în sistemul sanitar nu s-a schimbat absolut nimic. În plus, medicul atrage atenţia asupra perioadei următoare în care oamenii vor fi nevoiţi să coabiteze cu virusul. 

„Toţi vorbesc despre modul în care se scot restricţiile, dar uită chiar esenţialul. Infecţionişti şi epidemiologi de renume discută despre faptul că, va trebui să învăţăm să coabităm pe viitor, cu această mizerie de virus. Probabil nu va mai avea aceeaşi răspândire, dar se vorbeşte deja, despre alte tulpini altoite, Omicron 2 care bate a Delta ca şi severitate”, a explicat Paul Ichim.

Potrivit medicului, pandemia a arătat întregii lumi că sistemul sanitar nu a fost pregătit pentru a gestiona eficient o pandemie aerogenă.

„Ei bine, au trecut 2 ani, ce aţi constatat că s-a schimbat? Răspunsul este rapid şi facil, absolut nimic. Tot se povesteşte despre modernizarea şi extinderea spitalelor de infecţioase şi de pneumologie, de servicii de terapie intensivă prin ele. În timpul asta, spitalele judeţene de maximă competenţă ce rezolva sau ar trebui să rezolve urgenţele, sunt blocate, numărând externările terminale pe uşile din spate ale morgilor, care au ajuns la cifre deprimante”, a mai spus Ichim.

Concluzia medicului Paul Ichim este că nu ridicarea restricţiilor reprezintă prioritatea absolută, ci pregătirea sistemului medical pentru reluarea asistenţei normale către pacienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO