Eveniment

Medic: Există o soluţie simplă prin care, în două săptămâni, să avem o îmbunătăţire a crizei sanitare

Medic: Există o soluţie simplă prin care, în două...

Autor: Andreea Tobias

15.08.2020, 19:02 1059

Medicul Adrian Marinescu a spus la Digi24 că există o soluţie simplă prin care, în două săptămâni, să avem o îmbunătăţire a crizei sanitare.

Conform medicului Adrian Marinescu, masca e cea mai importantă pentru că „e un lucru practic”: „Dacă ne gândim la celelalte măsuri, poate că distanţarea nu depinde doar de mine. Dacă sunt oameni mulţi în jurul meu poate că la un moment dat, chiar dacă îmi doresc, nu voi avea această distanţare”.

Potrivit medicului, regulile de igienă sunt importante, dar sunt situaţii în care oamenii nu au la îndemână săpun sau soluţie dezinfectantă, însă au masca la îndemână. Dacă e folosită corect, reprezintă o barieră.

„Peste tot în lume s-a ajuns la concluzia că reducerea ratei de infectare este foarte mare. Ce trebuie să înţelegem noi în Europa şi în primul rând este că într-adevăr, masca este cea care poate să facă foarte clar diferenţa. Şi poate să o facă repede. Nu de pe o zi pe alta, dar cu siguranţă dacă respectăm astăzi – purtăm corect masca şi sigur şi celelalte măsuri -, în două săptămâni am putea clar să vedem o îmbunătăţire. Nu o să fie dintr-odată dar o să vedem nişte cifre care o să arate mult mai bine”, a afirmat medicul.

Citiţi mai multe pe pe www.businessmagazin.ro 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO