• Leu / EUR4.8831
  • Leu / GBP5.7936
  • Leu / USD4.8176
Eveniment

Medic: oamenii să intre singuri în carantină, incompetenţa autorităţilor a atins cote paroxistice

Medic: oamenii să intre singuri în carantină, incompetenţa autorităţilor a atins cote paroxistice

Autor: Petru Mazilu

09.10.2021, 16:00 1221

Epidemiologul Octavian Jurma îi sfătuieşte pe oameni să intre singuri în carantină. Suntem condamnaţi la infectare, nivelul de incompetenţă şi de rea credinţă în administrarea pandemiei a atins cote paroxistice de când politicienii au preluat controlul din mâinile specialiştilor, spune Jurma.

Epidemiologul a analizat situaţia din Bucureşti şi Ilfov. „Din Micul Paris, Bucureşti riscă să devină Marele Călugăreni... Mult mai ridicolă este situaţia din Ilfov unde TOATE localităţile au peste 7 la mie, cu o singură excepţie care este şi ea peste 3 la mie, Dascălu cu 4.9 la mie”, a explicat Jurma.

Specialistul critică autorităţile deoarece refuză să ia măsuri radicale.

„E că şi cum ţi-a luat foc casă şi insişti să stingi incendiul cu găleata pentru că furtunul nu ar face decât să încetinească incendiul. Vrei să te vadă vecinul că te chinui să stingi incendiul, însă planul tău e să dai vină pe pompieri şi să încasezi banii de asigurare. Drept urmare laşi toate casele să ardă pentru nişte interese meschine... Nivelul de incompetenţă şi rea credinţă în administrarea pandemiei în România a atins cote paroxistice de când politicienii au preluat complet controlul din mâinile medicilor şi epidemiologilor”, a mai spus Octavian Jurma.

Situaţia se va înrăutăţi în următoarea perioadă, consideră specialistul.

„Săptămâna viitoare atât Bucureşţi cât şi Ilfov pot ajunge la 20 la mie şi dincolo de săptămâna viitoare trebuie să scriem că pe hărţile din vechime aici sunt monştrii", a adăugat Jurma.

Situaţii asemănătoare sunt în întreaga ţară, iar oamenii trebuie să respecte cu stricteţe regulile şi chiar să intre în carantină, fără a aştepta decizia autorităţilor.

„Cred că din acest moment trebuie să acceptăm că suntem condamnaţi la infectare şi sigurul lucru pe care îl mai putem face este să ne protejăm în primul rând intrând în carantină cu familia noastră până trece valul 4-Delta, până în decembrie”, a mai declarat Octavian Jurma.

Putem trece cu bine şi prin acest val la nivel individual, însă ca societate vom fi grav răniţi şi ne va luăm mult timp să ne revenim, este concluzia epidemiologului.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.8831
Diferență: -0,1595
Ieri: 4.8909
Azi: 4.8176
Diferență: 1,53
Ieri: 4.7450
Azi: 5.7936
Diferență: 0,416
Ieri: 5.7696
Azi: 5.0705
Diferență: 0,6451
Ieri: 5.0380