Eveniment

Medicii de familie: Birocraţia mai presus de lege, mai importantă decât sănătatea copiilor

Medicii de familie: Birocraţia mai presus de lege, mai...

Autor: Gabriel Pecheanu

13.09.2020, 19:01 95

Necesitatea necesitatea eliberării avizelor epidemiologice şi a adeverinţelor de sport de către medicii de familie pentru toţi copiii care vor începe şcoala excede legislaţia în vigoare, transmite Societatea Naţională de Medicina Familiei.

„Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) a luat act cu surprindere de afirmaţiile care circulă în spaţiul public legate de necesitatea eliberării avizelor epidemiologice şi a adeverinţelor de sport de către medicii de familie pentru toţi copiii care vor începe şcoala în data de 14 septembrie 2020.
Astfel de solicitări exced legislaţia în vigoare şi nu doar că reflectă necunoaşterea legii de către cei care încurajează eliberarea acestor documente ci reflectă totodată şi necunoaşterea riscului la care sunt supuşi părinţii şi copiii în mod inutil”se arată într-un comunicat de presă al SNMF, intitulat „Birocraţia mai presus de lege, mai importantă decât sănătatea copiilor şi părinţilor”.

Potrivit sursei citate, normele privind setul documentelor necesare şi momentul eliberării acestor documente sunt prevăzute explicit în Anexa 3 la Ordinul ministrului educaţiei şi al ministrului sănătăţii 5289/1668/2011 precum şi în informarea nr 1329/08.09.2020 transmise de Ministerul Sănătăţii către direcţiile de sănătate publică judeţene, respectiv Direcţia de Sănătate Publica a Municipiului Bucureşti.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO