„La spitalul judeţean avem într-adevăr câteva specialităţi deficitare, avem mulţi rezidenţi în pregătire şi îi aşteptăm. O parte dintre ei din nefericire nu mai ajung la posturi pentru că primesc oferte mult mai bune, atât în afara ţării, cât şi în Bucureşti, noi fiind foarte aproape din Bucureşti. O altă explicaţie ar fi numărul mic de medici în anumite specialităţi unde se înregistrează deficit în toată ţara, cum ar fi oncologie, specialişti în nutriţie, gastroenterologi”, a spus Elena Dinu, manager general al spitalului judeţean Giurgiu.
Giurgiu şi Ialomiţa sunt judeţele în care sunt înregistraţi cei mai puţini angajaţi în sistemul sanitar în ultimul an, cu puţin peste 2.000 de persoane angajate în spitale (medici, asistenţi, personal auxiliar), potrivit datelor de la Institutului Naţional de Statistică (INS).
La polul opus, municipiul Bucureşti s-a plasat pe primul loc în preferinţele personalului sanitar în 2015, peste 47.000 de persoane alegând să îşi desfăşoare activitatea în Capitală, urmat de judeţele Iaşi, Cluj şi Timiş, potrivit INS.