Eveniment

Medicover a inaugurat spitalul de 31 mil. euro din Pipera. Jumătate din investiţie a mers în echipamente

Medicover a inaugurat spitalul de 31 mil. euro din...

Autor: Georgiana Mihalache

07.06.2023, 13:24 1057

​Medicover România, al treilea jucător din piaţa privată a sănătăţii, a deschis un nou spital în nordul Bucureştiului, în zona Pipera, după o investiţie de 31 mil. euro. Spitalul este amplasat într-o fostăclădire de birouri, are nouă etaje şi 160 de paturi pentru spitalizare continuă, dar şi 22 de paturi pentru spitalizare de zi.

“Avem 30 de specialităţi medicale. Am pus un accent deosebit pe tehnologia medicală de ultimă generaţie, care va permite medicilor noştri obţinerea  celor mai înalte performanţe în domeniu, în beneficiul pacienţilor noştri. Amenajarea clădirii a durat 23 de luni. Până în 2024 estimăm săajungem la 400 de angajaţi în acest spital”,  a spus Florinela Cîrstina, director general al Medicover România.

Noul spital are două blocuri operatorii şI include şi un robot daVinci, cel mai avansat echipament medical de pe piaţă. În România sunt 13 centre de chirurgie robotică, 10 la privat şi 3 la stat. În cadrul spitalului va funcţiona şi un laborator Synevo, divizia de diagnostic parte din acelaşi grup Medicover.

Suprafaţa totală a noulul spital este de 22.000 metri pătraţi şi este a cincea unitate medicală din cadrul reţelei Medicover în România, alături de un spital în Bucureşti, care va fi transformat în maternitate, un spital în Cluj, în Oradea şi în Craiova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO