Eveniment

Medicover continuă expansiunea şi finalizează achiziţia unui pachet de 80% din acţiunile Spitalului Pelican din Oradea, într-o tranzacţie estimată la peste 20 de milioane de euro

Medicover continuă expansiunea şi finalizează...

Autor: Bianca Ciocotisan

12.09.2018, 16:28 387

Medicover a finalizat procesul de achiziţie a Spitalului Pelican din Oradea, devenind acţionar majoritar, cu un pachet de 80% din acţiuni, precizând că medicii fondatori vor rămâne la conducerea spitalului, anunţă miercuri compania de servicii medicale într-un comunicat.

Potrivit Medicover, medicii chirurgi fondatori vor deţine un pachet minoritar de acţiuni.

În luna mai 2018, preţul de achiziţie a Spitalului Pelican era estimată la 23 de milioane de euro.

Preluarea spitalului privat orădean este cea de-a treia mare achiziţie din 2018, după preluarea Centrului Medical Academica şi semnarea unui acord de cumpărare a Centrului Medical Phoenix, din zona Olteniei.

Spitalul Pelican este dotat cu 130 de paturi, cinci blocuri operatorii, un centru de diagnostic imagistic şi alte activităţi auxiliare, care se află în proces de extindere prin construcţia unei noi facilităţi cu o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi care va aduce un plus de circa 100 de paturi şi o unitate dedicată cercetării.

Medicover România deţine un spital în Bucureşti inaugurat în anul 2012, cu o suprafaţă de peste 7.000 mp, desfăşurată pe şapte niveluri. Spitalul multidisciplinar Medicover din Bucureşti are ambulatoriu integrat şi oferă acces la maternitate, pediatrie, specialităţi chirurgicale, specialităţi medicale şi imagistică standard şi high-tech.

Medicover, o companie internaţională de îngrijire medicală şi diagnostic, listată la bursa din Suedia - Nasdaq Stockholm, a raportat o creştere a veniturilor de 13,9% în prima jumătate a anului 2018, comparativ cu perioada similară din anul precedent, până la o valoare de 323 de milioane de euro. Medicover este prezent în România prin reţeaua medicală Medicover şi prin laboratoarele şi centrele de recoltare Synevo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO