Eveniment

Medicul de pe ambulanţa Puls care l-a preluat pe Ekeng, audiat de procurori

Medicul de pe ambulanţa Puls care l-a preluat pe Ekeng,...

Autor: Gabriela Ghitcuta

06.07.2016, 10:10 70

Mihaela Duţă, medic specialist medicină de urgenţă pe ambulanţa Puls ce se afla la stadionul Dinamo, în momentul în care Patrick Ekeng a căzut pe teren, este cercetată de procurori pentru ucidere din culpă. Procurorii de la Parchetul Capitalei susţin că medicul nu i-a efectuat manevre de resuscitare lui Patruck Ekeng, acest lucru anulând orice şansă de supravieţuire a fotbalistului, fiind una dintre cauzele decesului.

" În acest context, deşi în mod evident, dintre cauzele care au determinat decesul lui Patrick Ekeng fac parte şi afecţiunile cardiace de care acesta suferea, fapta medicului Duţă Mihaela de a nu efectua protocolul de resuscitare prespitalicească, în condiţiile în care a constatat sau trebuia să constate că Patrick Ekeng se afla în fibrilaţie ventriculară, anulând astfel, prin inacţiunea sa nejustificată, orice şanse de supravieţuire a pacientului, se înscrie între cauzele care au determinat decesul pacientului", explică procurorii.

Raportul întocmit de specialiştii din cadrul I.N.M.L. „Mina Minovici” arată că moartea lui Patrick Ekeng "s-a datorat unei fibrilaţii ventriculare apărută pe fondul unei patologii cardiace preexistente, asociată cu anomalii coronariene, favorizată de şi precipitată de un efort fizic. "

În raport se mai notează că ," în cazul atleţilor care suferă de tahiartimie (cum a fost cazul Ekeng) mai mult de 95% dintre cei ce sunt defibrilaţi supravieţuiesc dacă defibrilarea se face în primul minut de stop cardiac. Şansele de supravieţuire scad cu 5,5 % pe minut."

Mihaela Duţă, specialist în medicină de urgenţă, este cea care a condus echipa medicală de pe ambulanţa Puls cu care a fost transportat Patrick Ekeng.

Camerunezul Patrick Ekeng (26 de ani) a murit, pe 6 mai, după ce a suferit un şoc cardiogen şi s-a prăbuşit pe teren în minutul 69 al partidei Dinamo - Viitorul, scor 3-3, la doar şapte minute după ce intrase pe teren.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO