Eveniment

Medicul rezident care l-a operat pe Florin Busuioc, şi despre care s-a spus că va rămâne şomer pentru că nu sunt locuri în spital: Nu sunt un erou. Îmi doresc să rămân în Craiova

Medicul rezident care l-a operat pe Florin Busuioc, şi...

Autor: Laura Buciu

07.11.2018, 15:33 497

Medicul rezident Eugen Ţieranu a declarat că, după intervenţia de marţi noaptea, când a fost chemat de acasă pentru a-l opera pe Florin Busuioc, nu se consideră un erou şi că îşi face meseria cu plăcere.

„Nu sunt un erou, sunt un medic, un om normal, care n-a făcut altceva decât să-şi facă meseria. Nimic mai mult. Este meseria noastră, o facem cu plăcere, ori de câte ori suntem solicitaţi, la orice oră din zi sau din noapte. Pentru asta am învăţat carte şi pentru asta ne-am pregătit”, a declarat Eugen Ţieranu, pentru MEDIAFAX.


Întrebat ce va face din 2019, când termină rezidenţiatul şi e posibil să rămână şomer, medicul a spus că îşi doreşte să rămână în România, prima opţiune fiind Spitalul din Craiova.

„Eu îmi fac meseria cu plăcere. (…) Nu aş face altceva, e ceea ce îmi place să fac zi de zi. Da, după ce voi termina rezidenţiatul îmi doresc să rămân în România, în primul rând şi cu atât mai mult în Craiova, în spitalul oraşului meu natal”, a mai spus medicul rezident.

Medicul Paul Traşcă, împreună cu medicul rezident Eugen Ţieranu l-au operat pe Florin Busuioc, după ce actorul a ajuns în stare foarte gravă la spital, unde a mai suferit încă 3 stopuri cardiace. Lui „Busu” i s-a montat un stent. Cei doi medici sunt singurii care fac intervenţii de acest fel la Craiova, unde s-a inaugurat, recent, un centru de cardiologie intervenţională.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO