Eveniment

Medisprof va începe anul viitor construcţia la cel de-al doilea spital oncologic în Cluj Napoca, o investiţie estimată la 22 de mil. euro

Medisprof va începe anul viitor construcţia la cel...

Autor: Mirabela Tiron

02.02.2023, 10:26 506

Medisprof Cancer Center, o companie fondată  de medicul Carolina Udrea, ce deţine un spital în Cluj Napoca, unde oferă servicii pentru pacienţii oncologici, va începe anul viitor construcţia celui de-al doilea spital oncologic.

Noul centru de diagnostic şi tratament se va întinde pe aproape 7.000 mp, o suprafaţă dublă faţă de actualul spital al Medisprof Cancer Center (MCC).

Costurile de construcţie sunt evaluate la 12 milioane de euro, iar investiţia în aparatura de ultimă generaţie va fi de 10 milioane de euro. Construcţia va demara în 2024 iar durata de execuţie este de 24 luni, potrivit oficialilor.

 Proiectul urmăreşte să ofere tehnologie de top în chimioterapie, radioterapie adaptivă, imagistică, laborator, spitalizare continuă (20 de paturi), chirurgie oncologică (4 săli modulare) şi medicină nucleară (PET-CT, scintigrafie), potrivit oficialilor companiei. Proiectul de spital oncologic complet a fost posibil prin parteneriatul dintre Medisprof şi Kueryo.

„Fiind un proiect de familie, ne dorim să creştem încontinuu, în aşa fel încât să oferim cât mai multe servicii într-un singur loc. Totodată, prioritizăm calitatea serviciilor cu certificare americană QOPI, spaţiile luminoase şi aparatura de ultimă generaţie. Echipa Medisprof este, în primul rând, formată pentru urmărirea calităţii şi a procedurilor medicale la standarde internaţionale, având mereu pacientul şi empatia faţă de acesta în centrul atenţiei” a spus Şerban Udrea, Director de Dezvoltare Medisprof Cancer Center.

În 2018 a fost finalizat Medisprof Cancer Center, unul dintre cele mai mari spitale private de oncologie din Vestul României. Cu o experienţă de 20 de ani în sectorul medical, Medisprof a deschis prima clinică oncologică în 2010, în Cluj-Napoca.

UniCredit acordat în 2017 o finanţare agregată de 7,5 mil. euro (linii de investiţii, capital de lucru, leasing şi fonduri europene) pentru construirea primului spital Medisprof Cancer Center din Cluj-Napoca şi pentru achiziţia de echipamente.

Serviciile medicale pentru pacienţii cu afecţiuni oncologice au devenit o nişă pe care au pariat tot mai mulţi operatori privaţi. România sunt 126.000 de pacienţi cu afecţiuni oncologice înscrişi în Programul Naţional de Oncologie, potrivit ultimelor date. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO