Eveniment

Mediul de afaceri este indiferent la criza politică: Ne-am imunizat

Mediul de afaceri este indiferent la criza politică: Ne-am imunizat

Autor: Iulian Anghel

07.02.2020, 00:07 1240

Crizele politice fără sfârşit i-au imunizat pe oamenii de afaceri. Ceea ce în alte părţi ar fi un eveniment grav, în România a ajuns o banalitate. Nu este nicio criză - mediul de afaceri îşi vede de business, toţi ceilalţi îşi văd de treaba lor, economia creşte şi fără un guvern valid. Unde este criza?

„Noi suntem liniştiţi când guvernul nu legiferează şi mă refer, în primul rând, la ordonanţele de urgenţă care ne iau prin surprindere. În rest ne-am obişnuit“, spune Dragoş Anastasiu, preşedintele Camerei Germane de Comerţ din România (AHK).

„Suntem în stand-by, nu în criză, pentru că incertitudinea a început odată cu căderea guvenului Dăncilă“, comentează Emilian Duca, consultant fiscal.

„Am mai trăit astfel crize. Nu este ceva dramatic“, susţine, la rândul său, economistul Laurian Lungu.

Forin Pogonaru (AOAR) nu îşi ascunde însă exasperarea: „Trebuie să ieşim din logica electorală şi să intrăm în logica bunului simţ economic. Văd, în Parlament, propuneri care nu ţin de bunul-simţ, ci de lupta politică. Politica ar trebui să introducă permis de politician eliberat, inclusiv în urma unei evaluări psihiatrice“.

AFACERI DE LA ZERO