Eveniment

Melenchon, unul dintre cei mai puternici oameni politici din Franţa şi adversarul istoric al lui Macron: Stânga franceză ar trebui să formeze un singur grup în noul parlament

Melenchon, unul dintre cei mai puternici oameni politici...

Autor: Laura Buciu

20.06.2022, 20:00 107

Partidele de stânga din Franţa care au făcut campanie comună pentru Camera inferioară ar trebui să formeze acum un singur grup pentru a deveni al doilea cel mai mare grup din Adunarea Naţională, a declarat, luni, Jean-Luc Melenchon, iniţiatorul alianţei de stânga NUPES, potrivit Reuters.

Jean-Luc Melenchon a declarat că partidele de stânga din Franţa care au făcut campanie comună sub numele Alianţa NUPES (Noua uniune populară, ecologică şi socială ) pentru alegerile de duminică pentru Camera inferioară ar trebui să formeze acum un singur grup pentru a deveni al doilea cel mai mare grup din Adunarea Naţională după centriştii preşedintelui Emmanuel Macron.

Melenchon, vechi lider stângist, a declarat reporterilor că sugestia sa se bazează în principal pe faptul că, separat, extrema stângă, comuniştii, socialiştii şi verzii care formează Nupes ar avea fiecare mai puţini membri decât Rassemblement National, de extremă dreapta.

Alianţa Împreună! (centru) a obţinut 245 de locuri în Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului de la Paris, care are în total 577 de membri. Formaţiunea politică proprezidenţială se situează astfel cu mult sub pragul majorităţii de 289 de locuri, potrivit rezultatelor anunţate în cursul nopţii de duminică spre luni de Ministerul francez de Interne. Până acum, coaliţia proprezidenţială avea majoritate în Adunarea Naţională.

Coaliţia de stânga Noua Uniune Populară Ecologică şi Socială (NUPES), condusă de Jean-Luc Mélenchon, a obţinut 131 de locuri, iar formaţiunea de extremă-dreapta Mobilizarea Naţională (RN), a fostei candidate la preşedinţie Marine Le Pen, 89 de locuri. Partidul Republicanii (LR, centru-dreapta) va avea 61 de membri în Adunarea Naţională.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO