Eveniment

Meng Hongwei, fostul preşedinte al Interpol, a fost acuzat de corupţie în China

Meng Hongwei, fostul preşedinte al Interpol, a fost...

Autor: Mircea Olteanu

08.10.2018, 09:59 69

Într-un comunicat dat publicităţii luni, autorităţile chineze sugerează că Meng Hongwei ar fi acuzat şi de abateri de natură politică.

Viceministrul Meng Hongwei de la Ministerul de Securitate Publică este actualmente anchetat de Comisia Naţională de Supervizare pentru presupuse încălcări ale legii", se arată într-un comunicat al agenţiei anticorupţie din China.

Interpol a cerut sâmbătă Chinei informaţii cu privire la dispariţia preşedintelui Interpol, cetăţeanul chinez Meng Hongwei. Acesta a dispărut la sfârşitul lunii septembrie, în cursul unei călătorii în ţara de origine.

Duminică seară, Guvernul de la Beijing a transmis că preşedintele Interpol este arestat preventiv, fiind investigat de Biroul chinez anticorupţie.

Duminică, Meng Hongwei şi-a prezentat demisia din fruntea Interpol, după ce a fost arestat preventiv în China.

Organizaţia a anunţat că sud-coreeanul Kim Jong Yang va deveni preşedinte interimar în urma demisiei lui Hongwei.

Înainte de a ocupa poziţia de preşedinte al Interpol, Meng Hongwei a fost adjunct al ministrului Securităţii publice din China, director al Pazei de Coastă şi adjunct al şefului Administraţiei Oceanice de Stat.

În ultimii ani s-au înregistrat mai multe cazuri în care oficiali chinezi de rang înalt au dispărut fără urmă, pentru ca autorităţile de la Beijing să anunţe după câteva săptămâni sau luni că aceştia au fost arestaţi în China şi sunt anchetaţi pentru diverse infracţiuni, în special corupţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO