Eveniment

Mesajul Gabrielei Firea înainte de congresul PSD: O să respect decizia colegilor. Îşi vor asuma rezultatul la prezidenţiale

Mesajul Gabrielei Firea înainte de congresul PSD: O să...

Autor: Alexandru Costea

23.07.2019, 11:20 76

Gabriela Firea a declarat înaintea şedinţei CEX PSD că va respecta decizia colegilor din partid cu privire la desemnarea candidatului la prezidenţialele din toamnă şi că aceştia îşi vor asuma rezultatul scrutinului. Ea a mai spus că unii colegi au considerat-o ca fiind varianta mai bună la alegeri.

"Fireşte, ideal ar fi fost să avem o alianţă cu ALDE şi Pro România. Înţeleg că acest lucru nu e posibil pentru primul tur, poate pentru al doilea. Normal e să respect decizia colegilor şi dacă ei nu cred acum în această variantă e normal să respectăm decizia lor, şi îşi vor asuma şi ei rezultatul la alegerile prezidenţiale, pentru că în momentul când ai o opţiune, cu siguranţă ai şi argumente ", a declarat, marţi, primarul Bucureştiului, Gabriela Firea .

Firea a mai transmis că unii colegi social-democraţi consideră că ea ar fi fost o variantă mai bună de prezidenţiabil PSD.

"Sunt dintre membrii PSD care consideră că PSD trebuie să câştige alegerile prezidenţiale şi nu să intre doar în turul doi sau să aibă o prestaţie să spunem bună. Pentru acest lucru am militat. Punctul meu de vedere şi al unor colegi a fost acela că aş reprezenta o variantă mai bună, o soluţie mai potrivită în acest context politic, că aş fi o gură de oxigen pentru PSD după pierderea alegerilor europarlamentare", a afirmat Firea.

Totodată, edilul Capitalei a declarat că "dragoste cu de-a sila nu se poate" în contextul alegerii unei alte opţiuni de candidat la alegerile din toamnă.

"Aşa cum în viaţa personală dragoste cu de-a sila nu se poate, eu am vrut să fac un bine partidului sau eu aşa am considerat că este bine pentru partid, dacă colegii mei în majoritate covârşitoare nu consideră că această cale este cea potrivită pentru ei şi doresc o altă variantă, nu pot decât să accept votul sau nu neapărat, poate nu se va ajunge neapărat la vot, discuţia, decizia care se va lua la Biroul Permanent şi la CEX", a declarat aceasta.

Social-democraţii se reunesc, marţi, în Birou Politic Naţional, pentru a-şi alege candidatul la prezidenţiale, urmând ca propunerea să fie validată în CEx. În cursa internă au rămas oficial Liviu Pleşoianu şi Şerban Nicolae, însă nici Viorica Dăncilă sau Gabriela Firea nu exclud o candidatură.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO