Eveniment

Mesajul Managerului Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara: Vor mai trece luni bune până când vom avea un vaccin anti COVID-19

Mesajul Managerului Spitalului  „Victor Babeş”  din Timişoara: Vor mai trece luni bune până când vom avea un vaccin anti COVID-19
16.09.2020, 12:47 40

Vaccinul anti-COVID ar putea ajunge la beneficiari abia peste câteva luni, o problemă fiind suprapunerea coronavirusului cu gripa din sezonul de iarnă.

Managerul Spitalului „Victor Babeş” Timişoara, Cristian Oancea, subliniază importanţa vaccinării antigripale avertizând că cele două boli se pot suprapune.

„Se apropie lunile de iarnă, în care trebuie să vaccinăm populaţia ca să nu se suprapună tulpinile de SARS-CoV-2 cu AH1, în diferite forme. Pe de altă parte, în lume sunt nouă vaccinuri aflate în stadiul 3 şi este posibil ca din primăvara anului viitor să începem şi noi, şi ar fi recomandat, să începem studiile clinice de fază 4 şi să începem şi noi să vaccinăm populaţia noastră”, a spus medicul timişorean..

În România, vaccinul anti-COVID va ajunge în baza contractului încheiat de Comisia Europeană cu AstraZeneca, pentru 400 de milioane de doze.

CE a semnat şi două pre-contracte cu două companii farmaceutice din SUA şi două din Europa.

Comedymall VOT IN PANDEMIE
AFACERI DE LA ZERO