Eveniment

Meteorologii avertizează: Cod portocaliu de averse în opt judeţe din ţară

Meteorologii avertizează: Cod portocaliu de averse în...

Autor: Cosmin Pirv

22.08.2022, 10:40 66

Meteorologii au emis luni o avertizare Cod portocaliu de averse pentru opt judeţe din ţară, în timp ce cea mai mare parte a teritoriului va fi sub avertizare Cod galben.

Codul portocaliu vizează judeţele Alba, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi parţial judeţele Mehedinţi şi Sibiu.

În aceste zone vor fi perioade cu averse torenţiale. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă de 40-50 l/mp şi pe arii restrânse de peste 60-70 l/mp.

De asemenea, ANM a emis şi o avertizare Cod galben care vizează restul ţării, cu excepţia judeţelor Arad, Timiş, Botoşani şi Iaşi.

În aceste zone, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, cu averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi pe alocuri vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25-30 l/mp şi pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Avertizările sunt în vigoare de luni de la ora 10.30 până marţi la ora 22.00.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO