Eveniment

Ce metode folosesc şcolile private pentru a preda în timpul crizei de coronavirus? American International School of Bucharest: Folosim platforme precum Zoom, Screencastify, Google Classroom, Managebac şi Seesaw

Ce metode folosesc şcolile private pentru a preda în...

Autor: Ramona Cornea

16.03.2020, 15:45 470

Instituţia privată de învăţământ American International School of Bucharest (Şcoala Americană) şi-a adaptat metodele de predare la situaţia creată de răspândirea epidemiei de coronavirus în România. Pentru a continua procesul de predare, deşi copiii sunt nevoiţi să stea acasă, instituţia de învăţământ foloseşte platforme online precum Zoom, Screencastify, Google Classroom, Managebac şi Seesaw.

”În funcţie de vârsta elevilor, folosim diverse platforme: pentru întâlniri faţă în faţă cu elevii, profesorii folosesc Zoom şi Screencastify, pentru infomarea elevilor legat de materiale de curs se foloseşte Google Classroom şi platforma noastră de notare denumită Managebac, iar pentru elevii din ciclul preşcolar şi scoală elementară se foloseşte o platformă denumită Seesaw”, au declarat reprezentanţii American International School of Bucharest pentru ZF.

Şcoala privată a eliberat fiecărui elev între clasele a I-a şi a IV-a (pentru care le-a fost solicitat) un IPad sau un laptop pentru că să se asigure că pot continua cursurile online, iar elevii claselor 5 - 12 au fiecare laptop personal.

De asemenea, a creat pentru fiecare elev din secţiunea de şcoală elementară şi preşcolară câte un kit care conţinea de la cărţi şi caiete de lucru până coarda pentru orele de sport, a comunicat cu părinţii şi a creat o secţiune în site-ul şcolii cu toate informaţiile necesare, au fost create două platforme de învăţământ la distanţă - una pentru preşcolari şi şcoală elementară şi alta pentru şcoală secundară şi a fost creată o platformă prin care profesorii să poată lua legătură cu elevii şi părinţii.

”În momentul în care şcolile au fost închise, am cerut părinţilor un răgaz de doua zile, timp în care am definitivat platformele şi am elaborat orare. Fiecare clasă a primit un orar şi anumite ore, profesorii intră pe Zoom, îşi desfăşoară ora cu elevii. Aceste ore sunt mai scurte decât cele din clasă pentru că suntem preocupaţi şi de timpul pe care copiii îl petrec acum în fata calculatorului. Se face prezenţa, se dau teme şi, în cazul elevilor mai mici, se implică şi părinţii în predare pentru că, mai ales în cazul lor, experienţă din clasa este foarte greu de replicat. În programul lor stabilit la distanţă, elevii au incluse: timp de pauză, timp de gustare, timp în care sunt obligaţi să fie offline”, adaugă reprezentanţii American International School of Bucharest.

De asemenea, şcoala foloseşte Google Hangouts pentru întâlnirile dintre profesori, profesori şi părinţi şi echipa de conducere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO