Eveniment

Metorologii avertizează: Urmează caniculă şi furtuni în Capitală

Metorologii avertizează: Urmează caniculă şi furtuni...

Autor: Petru Mazilu

30.06.2022, 10:45 61

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru Bucureşti. Joi şi vineri va fi caniculă în capitală, iar spre sfârşitul intervalului este posibil să apară furtuna, anunţă meteorologii.

Potrivit prognozei, de joi, la ora 10.30, până vineri, la ora 9.00, vremea va fi caniculară, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă de 18...21 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Apoi, vineri, în intervalul orar 9.00-21.00 vremea se va menţine caniculară, cu disconfort termic ridicat şi un indice temperatură-umezeală (ITU) ce va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi seara, când probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului va fi în creştere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO