Eveniment

Metro Media Transilvania a luat 13.500 € de la UE

14.04.2010, 23:06 299

Compania Metro Media Transilvania din Cluj-Napoca, care se ocupacu studii de piata si cercetare sociala, a primit fonduri europenede 57.040 lei (peste 13.500 de euro) in vederea imbunatatiriiinfrastructurii IT si de transfer de date a companiei. Proiectul afost cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala,valoarea totala a proiectului "MMT-Conexiune cu viitorul" fiind de88.179 de lei (circa 21.000 de euro).

Proiectul a fost depus in 2008, insa a fost semnat in toamnaanului trecut si s-a derulat pe o perioada de sase luni. "Proiectula avut ca scop utilarea companiei noastre cu echipamente IT si decomunicatii pentru a asigura conectarea la internet de mare viteza,in vederea cresterii eficientei cercetarilor sociale si a studiilorde piata. Proiectul s-a derulat in baza contractului de finantareincheiat cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationalesi a presupus dezvoltarea unei serii de activitati de lamanagementul de proiect pana la achizitionarea noilor echipamenteIT si crearea retelei pentru conexiunea la internet'', spuneSeptimiu Suciu, director general al Metro Media Transilvania StudiiSociale Sondaje Marketing si Publicitate.

Compania clujeana a avut anul trecut afaceri de 750.000 de eurosi estimeaza pentru acest an o crestere a veniturilor cu 5-10%.Printre clientii Metro Media Transilvania pe piata interna senumara PricewaterhouseCoopers, Guvernul Romaniei, BancaTransilvania, European Drinks, Terapia, Napolact, Biroul Roman deAudit al Tirajelor, Macon Deva, Polus Center, E.On Gaz, Impact,Mobexpert.

Printre clientii externi ai companiei se numara DutchBroadcasting Corporation NOS-Audience Research KLO, The WorldbankGroup Washington, Institute for Advanced Studies Austria sauUniversity of North Dakota. "Principala piata pentru noi ramaneRomania, insa intentionam ca in viitor sa ne extindem activitatiilesi in Spania sau in Italia'', a spus Suciu. Compania este detinutade trei actionari - Septimiu Suciu, Maria Semeniuc si Emil Danila-, are doua birouri, in Cluj-Napoca si Bucuresti si 23 deangajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO