Eveniment

Metrou blocat în tunel în zona staţiei Eroilor. Călătorii au fost evacuaţi

Metrou blocat în tunel în zona staţiei Eroilor....

Autor: Andreea Traicu

03.11.2017, 07:12 398

UPDATE: Circulaţia a fost reluată la metrou. Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, i-a demis pe directorul general al Metrorex, Marin Alda, şi pe directorul de exploatare, Liviu Dinu. Va fi efectuată şi o anchetă condusă de un secretar de stat.

Felix Stroe a invocat probleme manageriale mai vechi şi lipsa de responsabilitate a conducerii companiei.  "Problemele de la metrou nu sunt de azi, de ieri. Vin de mulţi ani. Este o lipsă de responsabilitate, o lipsă de eficienţă managerială. Sunt multe lucruri. Am dispus o anchetă care va începe la ora 8 şi va fi condusa de secretarul de stat Cercel. Cu siguranţă vom constata şi multe alte probleme care au culminat cu incidentul de azi. Bani pentru întreţinere curentă la metrou au fost suficienţi şi vor fi mereu. Este vorba de responsabilitate, de ritmicitatea cu care se execută aceste lucrări. Nu numai pentru ce s-a întâmplat de dimineaţă, ci pentru toate care vin din urmă, am luat decizia de a-i demite pe directorul general şi pe directorul de exploatare. Ideea este un singură: la metrou e nevoie de o disciplină de fier, ca la întreaga cale ferata pe care o voi institui foarte rapid. Toleranţa va fi zero faţă de managerii care nu îşi fac datoria", a declarat pentru Mediafax Felix Stroe.


Un tren de metrou a oprit la aproximativ 200 metri de staţia Eroilor, sensul dinspre Politehnica, călătorii fiind evacuaţi, din cauza unui scurtcircuit. Circulaţia trenurilor a fost oprită.

Incidentul a avut loc la ora 5.24, pe tronsonul Eroilor-Politehnica, pe firul 1.

Potrivit Brigăzii Poliţiie Rutiere, un jgheab de scurgere a infiltraţiilor a căzut din plafon, pe şina a 3-a (responsabila cu transmiterea tensiunii ) şi a produs un scurt circuit. Din acest motiv, a fost scoasa tensiunea de pe şina, trenul care tranzita zona a fost oprit, călătorii din tren fiind evacuaţi de echipele Metrorex prin staţia Eroilor.

La ora transmiterii ştirii, echipele de intervenţie lucrează pentru reluarea circulaţiei, aceasta fiind oprită pe ambele sensuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO