Eveniment

Mezeluri Fox Com de 15 mil. euro

03.02.2005, 00:00 104

Producatorul de mezeluri Fox Com Serv din Bucuresti estimeaza, pentru anul in curs, o cifra de afaceri de 15 milioane euro, mai mare cu 25% fata de nivelul inregistrat in 2004, a declarat directorul executiv al firmei, Aureliu Caloeanu.
"Cresterea va avea loc pe fondul majorarii capacitatii de productie, dar si a extinderii retelei de distributie", a spus Caloeanu.
In prezent, Fox produce zilnic 20 de tone de preparate din carne, urmind ca, pina in anul 2007, cantitatea sa fie majorata pina la peste 40 de tone.
Conducerea societatii analizeaza, in prezent, oportunitatea deschiderii unei sectii de produse crud-uscate, in conditiile in care marii producatori interni au anuntat deja investitii importante.
"Deocamdata este un proiect. Vom vedea daca renteaza sa investim pe acest segment", a precizat Caloeanu.
Pentru anul in curs, firma are planificat un program de investitii de aproximativ 600.000 de euro, din care o mare parte ar putea proveni din fonduri comunitare.
Sumele vor fi alocate pentru realizarea unei statii de preepurare a apelor reziduale, dar si pentru achizitionarea de utilaje de productie si echipamente de soft.
Oferta Fox include cremwursti si parizer, care reprezinta circa 30% din productie, salamuri, specialitati, dar si produse proaspete. Principalul segment de consumatori vizat reprezinta clientii cu venituri peste medie.
Planurile de viitor prevad si achizitionarea unei ferme de porci, in vederea asigurarii materiei prime, care provine, in prezent, aproape in totalitate din import.
"Exista un proiect de cumparare a unei ferme de porci din sudul tarii, astfel incit materia prima sa fie asigurata din surse proprii", a mentionat Caloeanu.
Fox dispune de o retea de distributie, care acopera Bucurestiul, dar si judete din estul si sudul tarii. Compania are in vedere patrunderea in marile lanturi de magazine (hypermarketuri si supermarketuri) de tip Carrefour, Metro si Gima.
Firma a fost infiintata in anul 1992, actionarii majoritari fiind Dan si Cornel Vulpe. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO