Eveniment

MFP a vândut titluri la un an de 1,64 mld. lei, peste program şi la un randament în creştere uşoară

Autor: Monica Juganaru - Mediafax

02.05.2011, 16:08 143

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a vândut luni certificate cuscadenţa la un an în valoare de 1,64 miliarde de lei, puţin pesteprogramul anunţat, la un randament mediu de 6,85% pe an, aproape decel plătit la licitaţia anterioară, de 6,84%.

Valoarea indicativă a licitaţieiera de 1,5 miliarde de lei, iar subscrierile au însumat treimiliarde lei.

La licitaţia precedentă pentrutitluri cu scadenţă similară, Ministerul Finanţelor s-a împrumutatcu 2,28 miliarde de lei, la un randament mediu de 6,84% pean.

Trezoreria statului a programatpentru luna mai emisiuni de titluri de stat pe piaţa internă de 4,8miliarde de lei, sub valoarea împrumuturilor contractate în lunaaprilie, de 6,13 miliarde de lei.

De asemenea, ministerul vrea săatragă, miercuri, 600 de milioane de euro printr-o emisiune deobligaţiuni în euro cu scadenţa la trei ani, această operaţiunefiind al şaselea împrumut în moneda europeană din ultimii doi ani.Rata cuponului va fi de 4,5%, iar valoarea individuală a uneiobligaţiuni de stat denominate în euro este de 50.000 deeuro.

MFP a angajat de la începutulanului împrumuturi de 22,9 de miliarde de lei prin emisuni deobligaţiuni şi certificate de trezorerie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO